2010-10-21 11:39:46• hírek • (x)

Pellet tüzelésű kályhák a Ratiotermtől

A pellet nagyon magas fűtőértékű, környezetbarát tüzelőanyag.

Mostanság, hogy közeleg a hideg időszak, mindenki újra átgondolja, hogy hogyan is fűtse lakását. A szatmárnémeti Ratioterm kft. egyszerű, környezetkímélő és energiatakarékos megoldást kínál termékpalettájának két új tagjával: az R70-es és az R120-as pellet tüzelésű kályhával.

A pellet nemrégiben újdonságnak számított még, ezért elképzelhető, hogy sokan nem találkoztak még ezzel a tüzelőanyaggal. Ez gyakorlatilag egy műszárított, kevesebb mint 8 százalék nedvességtartalmú tüzelőanyag, amit asztalosmunka során melléktermékként létrejött keményfa-forgácsból készítenek. Magas hőmérsékleten és magas nyomáson átsajtolva alakul 1-4 centiméter hosszúságú farudacskákká. Fűtőértéke hihetetlenül magas, az égést követően a főtőanyag 98 százaléka hamuvá válik, így a kályha takarítására is csak hetente egyszer kell időt áldozni. Az ilyen kályhák kezelése emellett roppant egyszerű, akár távvezérléssel is irányítható.

De ismerkedjünk meg közelebbről a kályhákkal!

Az R70-es kályha 2,5-7 kW hőenergia termelésére képes, óránként 0,5-1,5 kilogramm tüzelőanyag elégetésével. A fűtőtest teljes súlya 85 kilogramm, egy feltöltéssel 15 kilogramm tüzelőanyaggal tölthető fel az erre kialakított tartály. A kályha egy feltöltéssel akár 30 órán keresztül is fűthet. A fűtőtest egyébként magas hőmérsékletnek ellenálló, de jó hőtartó acélból készült, a kályha ajtaján akár 750 Celsius fokig ellenálló üvegablak van.

Ráadásul aki november végéig vásárol ebből a típusból a Ratiotermnél, hét darab, egyenként 15 kilogrammos zsáknyi tüzelőanyagot kap ajándékba.



A nagyobb testvér, az R120-as nagyban hasonlít a már bemutatott készülékre, külsőleg ugyanaz az ellenálló és mégis modern dizájn jellemzi, csupán a teljesítményben van lényeges különbség. A hőenergia termelés 2,5 - 12,0 kW közötti, összesen 25 kilogramm tüzelőanyaggal tölthető fel és akár 50 órás fűtésre is képes egyetlen feltöltéssel.

Ajándék az R120-as megvásárlása esetén is jár: egy kályha új tulajdonosa 12 zsáknyi, egyenként 15 kilogrammos tüzelőanyagnak is örülhet. A két típushoz 25 euróért távirányító, 390 euróért pedig GPRS-es távvezérlés is vásárolható.

Ismerkedjen meg közelebbről is a két, rendkívül energiatakarékos fűtőberendezéssel, látogasson el a Ratioterm Károlyi úton található székhelyére vagy érdeklődjenek a 0261-77-02-24-es telefonszámon vagy az office@ratioterm.ro e-mail címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: